Onafhankelijk klinisch onderzoek

Naast het ondersteunen van eigen klinisch onderzoek en van samenwerkingen op vlak van  onderzoek, ondersteunt Lilly ook onderzoek van externe onafhankelijke onderzoekers/sponsors.
De sponsor van zulk onderzoek is in dat geval, de externe onderzoeker die dan zelf verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en het opzetten van het onderzoek. De ondersteuning van Lilly kan dan bestaan uit het leveren van studiemedicatie en/of financiële ondersteuning. Lilly heeft een process om deze onafhankelijke onderzoeksprojecten en de externe vraag voor ondersteuning te evalueren.
Deze onafhankelijke aanvragen voor ondersteuning van onderzoeksprojecten worden geëvalueerd op basis van de wetenschappelijke waarde en de strategische fit met de onderzoeksdomeinen waarin Lilly actief is. Deze evaluaties gebeuren door een commitee bestaande uit medisch en wetenschappelijk geschoold team dat werkzaam is in dit therapeutisch domein. Lilly heeft twee programma’s om onafhankelijk klinisch onderzoek te evalueren. Meer informatie vindt u op:

https://www.lillyinvestigatorresearch.com/